Sâmbătă, 8 iunie 2013, s-a desfășurat activitatea finală în cadrul proiectului ACT – Acționează, Comunică, Transformă. Elevii prezenți au concretizat planurile gândite în timpul trainingurilor și consultărilor desfășurate în cadrul proiectului. Opera lor, o proiecție comună a viitorului orașului, a fost pictată cu tehnica graffiti pe peretele scenei din Parcul Dumbrava, în municipiul Călărași.

Sub coordonarea Irinei Moldoveanu, cu ajutorul profesorilor implicați în acest proiect (Anca Abele, Adela Barz, Dumitrel Toma), beneficiind de ajutorul unui grafician experimenat, Nedelcu Iulian Ștefan (Lube Tattoo), elevii ACT au participat la o activitate plină de substanță, în care coordonarea, perspectiva de ansamblu, mobilitatea, atenția la detalii, a fost esențiale.  

Detalii suplimentare despre proiect

 

Mai multe articole…

 

Dragos Apostu: „Pentru că dorim să vedem cum utilizează aceste concepte am planificat o activitate care sa se finalizeze cu ceva cât se poate de material si palpabil. În cadrul zilelor de training va exista o sesiune de brainstorming in care ii vom provoca sa viseze la cum isi doresc sa fie Comunitatea lor in următorii 10 ani. Toate ideile, gandurile si dorintele tinerilor participanti vor fi pictate, vopsite, imprimate pe unul dintre zidurile orasului. Constituiţi în echipe vor face şi demersurile legale pentru obţinerea acordului din partea autorităţilor locale de a picta respectivul perete. Această activitate se va face sub directa îndrumare a tutorelui şi a echipei de proiect care va fi mereu alături de elevi.” 

În imaginile de mai jos puteți vedea produsul final, dar și efervescența elevilor în timpul acțiunii.