Un nou articol aparut in cotidianul Observator de Calarasi reflecta activitatile de consiliere si orientare desfasurate de domnul prof. Marin Munteanu, dirigintele clasei a XI-a E.

Ieri, 21 ianuarie, elevii clasei a XI-a E din cadrul Liceului “Danubius” din Călăraşi au transformat ora de dirigenţie într-una informativă. Astfel, la invitaţia dirigintelui acestei clase, prof. Marin Munteanu, agentul principal Valentin Moise, din cadrul Poliţiei de Proximitate Călăraşi, le-a vorbit elevilor atât despre prevenirea violenţei juvenile în şcoală, dar şi în alte locaţii, cât şi despre noile modificări ale Codului Rutier. De asemenea, liceenilor le-a fost atrasă atenţia asupra faptului că le este interzis să folosească arme albe, să consume droguri sau să meargă în cluburile de noapte dacă nu au împlinit vârsta de 18 ani. De altfel, poliţistul a mai precizat că cei care frecventează barurile sau jocurile de noroc în timpul orelor de curs sau îşi petrec pauzele în aceste locaţii vor fi ridicaţi de acolo, amendaţi şi li se va aplica o pedeapsă şi din partea conducerii şcolii. Mai mult decât atât, cei care au împlinit vârsta de 18 ani au fost curioşi să afle care sunt noile modificări ale Codului Rutier, pentru că sunt tentaţi să devină conducători de mopede.

“Din fericire, în clasa la care sunt diriginte, elevii sunt disciplinaţi şi cuminţi, dar am zis că o astfel de oră în care să le fie prezentate aspecte despre violenţa juvenilă, dar şi alte informaţii necesare vieţii de licean n-ar strica niciodată. De asemenea, voi încerca să transform fiecare oră de dirigenţie într-una educativă pentru ca elevii să înţeleagă anumite lucruri ce vor fi folositoare atât în perioada liceului, cât şi mai departe, a precizat prof. Marin Munteanu, dirigintele clasei a XI-a E din cadrul Liceului “Danubius”. De altfel, la acţiune a participat şi Coman Lucica, directoarea acestei instituţii de învăţământ..

Citeste tot articolul in site-ul cotidianului Observator de Calarasi

Vezi albumul foto realizat cu aceasta ocazie