In perioada noiembrie-martie 2012, 15 elevi din cadrul Liceului „Danubius” Calarasi au posibilitatea de a participa la proiectul „ACT – Actioneaza, Comunica, Transforma”, al asociatiei Clubul Liderii Mileniului Trei, proiect finantat prin programul Raiffeisen Comunitati. Proiectul este popularizat prin site-ul http://leaderact.wordpress.com/.

Asociaţia Clubul Liderii Mileniului Trei va invită să participaţi în cadrul proiectului  ACT  – Acţionează, Comunică, Transformă. Proiectul se va desfăşura în municipiul Calarasi în perioada 1 noiembrie 2012 – 1 martie 2013 şi va implica în activităţi un număr de 15 elevi din cadrul Liceului „Danubius” Calarasi. Proiectul ACT – Acţionează, Comunică, Transformă a aparut ca o nevoie pentru tinerii liceeni care duc lipsa de abilitati de leadership in comunicarea lor cu societatea/comunitatea, implicit in exprimarea nevoilor, dorintelor si gandurilor catre ea.

Considerăm că tinerii sunt cei mai importanti agenti de transformare si imbunatatire ai comunitatii in care traiesc, dar constatăm din ce in ce mai des o scadere a implicarii si activitatii lor civice şi la nivelul comunităţii. Proiectul este dedicat cresterii abilitatii de leadership printr-un training de 4 zile care sa contribuie la dezvoltara unui set nou de aptitudini si competente – comunicare, lucru in echipa, gandire strategica, negociere, creativitate – de care sa se foloseasca in viitor atat pe plan personal, academic cât si profesional. Pentru că dorim să vedem cum utilizează aceste concepte am planificat o activitate care sa se finalizeze cu ceva cât se poate de material si palpabil. În cadrul zilelor de training va exista o sesiune de brainstorming in care ii vom provoca sa viseze la cum isi doresc sa fie Comunitatea lor in următorii 10 ani. Toate ideile, gandurile si dorintele tinerilor participanti vor fi pictate, vopsite, imprimate pe unul dintre zidurile orasului. Constituiţi în echipe vor face şi demersurile legale pentru obţinerea acordului din partea autorităţilor locale de a picta respectivul perete. Această activitate se va face sub directa îndrumare a mentorului şi a echipei de proiect care va fi mereu alături de elevi. Proiectul are 3 mari obiective: 
– sa deruleze trainingul cu rezultatul de a dezvolta un set de aptitudini si abilitati transferabile de leadership; 
– să îi ajute pe tineri să se exprime într-un mod nou, creativ. 
– sa creasca gradul de implicare a tinerilor in comunitate, dar si cresterea gradului de sprijinire a initiativelor tinerilor de catre institutiile locale.

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de inscriere de la http://leaderact.wordpress.com/aplica/
Termen limita: 25 noiembrie 2012