Ecoprovocarea este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului, aflata la a treia editie, organizată de ViitorPlus şi sponsorizată de Tenaris Silcotub. EcoProvocarea se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar 2012-2013, pentru opt unitati scolare din Călăraşi şi Zalău şi are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protecţia mediului. Fiecare liceu va fi reprezentat de o echipă de ecoambasadori formată din 10 elevi şi 2 profesori.

Din judetul Calarasi participa la Ecoprovocarea patru unități școlare: două licee (Colegiul National „Barbu Știrbei” și Liceul „Danubius”) si doua școli gimnaziale (Scoala Gimnaziala nr. 2 Modelu și Scoala Gimnaziala nr. 1 Roseți), fiecare liceu desfasurand activitati impreuna cu o școală generală. Liceul „Danubius” va fi in echipa cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Roseți.

Concursul se desfasoara intre cele 4 echipe, din Calarasi si Zalau.

ecOambasadorii din Liceul Danubius sunt prof. Ștefănescu Anișoara,prof. Popescu Adrian,Radu Marian clasa a IX-a B, Ceaușu Diana clasa a IX-a B, Popa Georgian clasa a X-a A, Crăciun Daniel clasa a X-a A, Șandru Cosmin clasa a X-a D, Petcu Vasilica clasa a X-a D, Obreja Andreea clasa a X-a D, Andrei Daniela clasa a X-a G, Gorcea Ioana clasa a XI-a C, Leonte George clasa a XI-a C

Aceştia vor avea misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc. Fiecare liceu va avea la dispoziţie şi un minigrant de 2000 de ron pentru a organiza cât mai bine aceste activităţi. Pe parcursul concursului, toţi participanţii în proiect (elevii, profesorii, ecOmbasadorii, organizatorii, sponsorul, autorităţile locale) vor putea interacţiona pe aceasta platformă de comunicare online pentru a se documenta, promova evenimente, afla noutăţi din proiect sau punctajele la care a ajuns fiecare liceu.

În perioada 5-7 noiembrie 2012, la sala de festivități a liceului nostru și în spațiile din curte va avea loc Conferința de pregătire a ecOambasadorilor călărășeni. De asemenea, pe12-13 noiembrie va avea loc deschiderea oficială a proiectului în fiecare școală. Vor fi prezenți reprezentanți ai I.S.J. Călărași, Tenaris-Silcotub și Viitor-Plus.

Viziteaza site-ul proiectului Ecoprovocarea