Ultimele rezultate de excepţie ale elevilor de la Grupul Şcolar “Danubius” Călăraşi au fost obţinute la Constanţa, la Concursul Naţional “Electronica Azi”, desfăşurat în perioada 20-22 iunie 2011.

Elevii Busuioc N. T. Laurenţiu Ştefan – cl a IX-a E, profil “Tehnician Operator tehnică de calcul” şi Ruscuţă N. Pavel Adelin – cl a XI-a E, profil “Tehnician Automatizări”, împreună cu “juniorul” Stoicescu Gabriel Alexandru, au compus echipa care a reprezentat judeţul Călăraşi în concursul de electronică de la Constanţa.

Elevii au obţinut rezultate de excepţie, care au condus la clasarea pe locul I pe ţară a echipei din Călăraşi. Astfel, Busuioc N. T. Laurenţiu Ştefan a obţinut locul 1 la teorie (cu 94 de puncte) şi locul 2 la proba practică,  iar Ruscuţă N. Pavel Adelin s-a clasat pe locul 3 la proba teoretică. Mezinul echipei şi-a adus contribuţia obţinând locul 2 la proiectarea cablajului imprimat.

Pregătirea elevilor a fost coordonată de prof. Georgescu Constantin de la Cercul de Electronică al Palatului Copiilor Călăraşi şi a fost susţinută de prof. ing. Alexandru Ştefan şi prof. ing. Coman Lucica de la Grupul Şcolar “Danubius”, în calitate de profesori de specialitate şi diriginţi ai elevilor, în baza unui Proiect Educaţional de Colaborare încheiat între cele două unităşi şcolare.

Buna colaborare dintre cadrele didactice implicate, dar în mod special seriozitatea şi hotărârea de care au dat dovadă elevii, a condus la obţinerea acestor rezultate deosebite.

La faza judeţeană a competiţiei din 4 iunie 2011 cei doi elevi de la “Danubius” au avut o concurenţă în colegi din clasele lor. La clasa a XI-a E Zăinescu A. Nicuşor Adrian s-a clasat pe locul 2.

De la clasa a IX-a E, doar lipsa de concentrare l-au împiedicat pe Ciobănescu I. Alexandru Ionuţ să se califice pentru faza naţională, iar Nicoară F. Marian Mădălin s-a clasat pe locul 3.

În această clasă s-a format un colectiv sudat, începe să apară spiritul de competiţie, iar în luna aprilie 2011, Nicoară F. Marian Mădălin şi Busuioc N. T. Laurenţiu Ştefan, sub îndrumarea doamnei profesoare Ioniţă Anina, s-au calificat pentru faza naţională a concursului de chimie “Petru Poni”, fiind prima lor participare la acest nivel.

Reluând titlul unui fotomontaj postat pe site-ul şcolii în urmă cu doi ani, putem spune din nou că ne mândrim cu ei !

Vezi colectia de diplome!

 

Prof. ing. Alexandru Ştefan