Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicată, prima şi a doua zi de Rusalii (12-13 iunie 2011) sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

În perioada premergătoare examenului de Bacalaureat 2011, direcţiile de specialitate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judeţene de bacalaureat.

În urma discuţiilor, direcţiile responsabile cu organizarea şi desfăşurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în data de vineri, 10 iunie 2011.

În luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultatea probelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă). Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru comunicarea acestei decizii în unităţile de învăţământ şi pentru informarea corectă a tuturor candidaţilor. Precizăm că perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la 5 zile.

Sursa: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/15215